Verbouwen is een hele klus

De afgelopen weken waren drukke weken: ik heb mijn beste vriendin helpen verbouwen en dat was een flinke klus. Het lijkt allemaal erg makkelijk als je het in televisieprogramma’s voorbij ziet komen. Het dakraam is dan zo gezet. Nu hebben wij gelukkig geen van beiden linke handen, maar enige voorbereiding is toch handig. Daarom had mijn vriend alles al nagezocht op Google over hoe het dakraam te zetten. Het dakraam minimaal een meter boven de grond plaatsen en goed aan laten sluiten op het dakfolie; daar moesten we goed opletten. Dat was nog een precies werkje.

Toen het dakraam geplaatst was heb ik allemaal nieuwe radiatoren door het hele huis geplaatst. Fluitje van een cent als het je werk is en fijn voor mijn vriend dat ik ze tegen inkoopprijs kon regelen. Regelmatig een bakkie koffie hielp om onze arbeidsdrang op peil te houden. We moesten wel doorwerken omdat mijn vriendin en haar man afgelopen weekeind in het huis trokken en toen moest alles zo goed als klaar zijn. Dat is beter dan als je achteraf nog moet gaan klussen terwijl je al in het huis zit.

Tot slot het ophangen van de zonwering, lamellen en jaloezie├źn. In vergelijking met de andere klussen was dat zo gedaan. De lamellen moesten op maat geknipt worden en dat was nog wel het meeste werk.
We hebben keihard gewerkt met zijn allen maar het resultaat mag bijna zijn.

Echt teamwork. Ik ben toch wel lichtelijk trots op mezelf dat ik haar zo heb kunnen helpen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *